Kutatás

The web developer works in his office on the infographics background.
IRODAPIACI ELEMZÉS

A tanulmány szépen bemutatja, hogy miközben két év alatt az IFM költségek 7 százalékkal nőttek
(2022/2020), a közmű és hulladék költségek 90 százalékkal ugrottak feljebb.

Balogh Iván

Kereskedelem_L
KERESKEDELMI LÉTESÍTMÉNYEK

Igazán nagy öröm, hogy szövetségünk tagjai a 2022. évi adatszolgáltatás során a kereskedelmi ingatlanok csoportjának elemzéséhez 557 épület adataival járultak hozzá, melyek összes alapterülete 2,3 millió m2.
Schönhaur Andrea

Ipar
Ipari létesítmények

2023 nem a magyar ipar éve volt. A stagnáló/csökkenő ipari termelés nem kímélte a logisztikai ágazatot sem.

Koncz Róbert

The web developer works in his office on the infographics background.
Vállati saját ingatlan

Saját tulajdonú ingatlanok üzemeltetőjeként hangsúlyozottan fontosnak tartom az energiatakarékosságot és az energiahatékonyságot mind a napi üzemeltetés, mind a beruházások terén.

Kercsi Ilona

previous arrow
next arrow

2015-ben 200 épület adatsorát publikáltuk az első kiadványunkban. Büszkék vagyunk arra, hogy a jelenlegi, ötödik kiadványunk statisztikai adatai tovább tudtak bővülni, amely immáron 1415 létesítményt tartalmaz. A számok, a vizsgált és elemzett ingatlanok mennyiségének növelése természetesen nem öncélú.

Az igazi cél az, hogy évről évre mélyebb elemzésekre lehetőséget adó ingatlanüzemeltetési adatbázissal tudjunk hozzájárulni a szakma fejlődéséhez, a szakmai standardok kialakításához, mintegy iparági lexikonként nyújtva támogatást mind a szakmai szereplőknek, mind a megrendelőinknek.

Idén is iparági szakértőket kértünk fel az egyes fejezetek szakmai elemzésére és a fejezetek bevezetőinek megírására. Új igényeknek eleget téve a Benchmarking V. könyvben csökkentettük a szárazabb elemzéseket és tartalmát kibővítettük jónéhány, a szakmát is érdeklő tanulmánnyal.

Módszertan

A LEO Benchmarking felmérés adatainak gyűjtésére az előző néggyel megegyező módon, online, „önkitöltős” kérdőívvel, és offline, MS Excel táblázatban kértük . A megadott adatok önbevalláson alapulnak, nem ellenőriztük azok valódiságát. Az adatfelvétel 2023. január és május között történt, a kiadvány a 2022-as üzleti év adatait tartalmazza.

A kérdőívben szereplő kérdéseket – az összehasonlíthatóság érdekében – igyekeztünk az előző kiadványokkal megegyező formában feltenni, de egyes pontokon továbbfejlesztettük a kérdőívet.

Elemzés

Az adatok lehetőséget nyújtanak, hogy különböző iparági szegmensek szerint is elvégezzük az elemzést. Minden egyes elemzést a szegmens szakértője vezet be, segítséget adva az információk jobb megértéséhez.

Irodapiac

Kereskedelem

Ipar

Vállalat

Kiadvány

Kiadvány több mint egy kutatás publikációja, ma már létesítménygazdálkodási szakma évkönyve, tele érdekesebbnél érdekesebb információkkal.

FM történelem

„Valamikor 2023-ban merült fel először annak az ötlete, hogy a készülő LEO Benchmarking V. könyv kapcsán jó lenne írni egy fejezetet a hazai létesítménygazdálkodási iparág fejlődéséről a rendszerváltás utáni több, mint 30 évben.”

FM piac

„2019-ről 2022-re a magyar létesítménygazdálkodási szolgáltatói piac több, mint 612 milliárd forint összesített árbevételt ért el, ami a négy év átlagában éves 17,4 százalékos növekedést jelent. Ez a növekedési pálya messze az infláció feletti ráta

Tanulmányok

Számos tanulmány található a könyvben piaci körképtől, az esettanulmányon át a szabályzói környezet bemutatásáig. Ha tudni akar a BIM-ről, a Proptechről, vagy a tűzvédelem kapcsolatos elvárásokról, érdemes belelapozni a könyvbe.

MEGRENDELÉS

A kutatás fontosabb adatai és a tanulmányok egy 250 oldalas könyv formájában érhetők el az érdeklődők számára. A könyv mellé a felhasználók egy online elérést kapnak, amelyen a további adatok, diagromok tanulmányozhatók.
A könyv ára 55.000 Ft.
Online előfizetés a könyv mellé +10.000 Ft

Kérdőív

A felmérést az alábbi kérdőív alapján végeztük.