FM Benchmarking V

cropped-borito.jpg

FM BENCHMARKING V.

regi könyvek
Ismerje meg korábbi kiadványainkat
LVHI
Folyamatosan mérjük piacot
previous arrow
next arrow

„A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége 2013-ban elkezdett munkája, a létesítménygazdálkodással kapcsolatos magyarországi adatok szisztematikus gyűjtése és elemzése olyan alapvető és tudományosan megalapozott kutatássá vált, amely ma már megkerülhetetlen a szakmában érdekeltek számára.”

Barts J. Balázs
LEO tiszteletbeli tagja

KUTATÁS

HR körkép

ESG

Energetika

Proptech

Felhasználói Eset

BIM

Tűzvédelem

Szabványok

Biztosítás

Jogszabályok

Csak néhány hívószó abból a számos tanulmányból, amellyel bővítettük FM Benchmarking könyvünket. Egyes szakterületek szakértői foglalták össze a 2024 évi legfontosabb ismereteket, kitűnő lehetőséget nyújtva friss szakértelem szerzésre.

MEGRENDELÉS

A kutatás fontosabb adatai és a tanulmányok egy 250 oldalas könyv formájában érhetők el az érdeklődők számára. A könyv mellé a felhasználók egy online elérést rendelhetnek, amelyen a további adatok, diagrammok tanulmányozhatók.
A könyv ára 55.000 Ft.
Online előfizetés a könyv mellé +10.000 Ft

 

AKIKNEK KÖSZÖNJÜK

LVHI 2022 Q4

A 2022. Q4 index mögött lévő részletes adatok is visszatükrözik a várakozásokat. A válaszadók az árbevétel (52,93 pont) növekedésével párhuzamosan az EBITDA (51,79 pont) árnyalatnyival kisebb mértékű erősödésével számolnak. A növekvő megrendelésállományt és az üres pozíciók betöltését a piaci szereplők a meglévő Létszám (50,43 pont) minimális emelkedésével kívánják megoldani. A kinnlévőség állomány (46,93)  erős (jelen kutatás során még nem mért mértékű) növekedésére számítanak a válaszadók.

FM TÖRTÉNELEM

„Valamikor 2023-ban merült fel először annak az ötlete, hogy a készülő LEO Benchmarking V. könyv kapcsán jó lenne írni egy fejezetet a hazai létesítménygazdálkodási iparág fejlődéséről a rendszerváltás utáni több, mint 30 évben. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a legtöbb olyan szaktekintély, akik anno ott voltak az első lépések megtételekor, még mindig aktív szereplői a mindennapjainknak, a rendezvényeinknek, szakmai fórumainknak. Kapóra jött az alkalom, hogy kicsit nosztalgiázzunk és összeszedjük a lehető legtöbb információt, ami eddig csak az emlékeinkben létezett.”

Décsi Gábor
projekt vezető


LEOFM

2013 év végén alakult a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemetetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO FM) szakmai egyesület, amely a létesítménygazdálkodási szolgáltatókat kívánta egy platformra tömöríteni. Jelenleg 59 piacvezető szolgáltató a tagja. Az egyesület hozta létre a Benchmarking munkacsoportot, amely elvégezte az FM Benchmarking kiadványokhoz a kérdőív kidolgozását, az adatgyűjtést és a feldolgozást. Az egyesület és a projekt is szívesen lát minden csatlakozót.